Komunikační a informační systémy využívané při řešení mimořádných událostí na území Jihočeského kraje - Remiáš, František (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce popisuje komunikační a informační technologii a systémy používané složkami integrovaného záchranného systému, při řešení mimořádných událostí na území Jihočeského kraje. Zabývá se jeho historickým vývojem, v návaznosti na předpokládaný další technologický rozvoj. Analyzuje vznik jednotlivých technologií s jejich následnou implementací do složek integrovaného záchranného systému, především se zaměřením na technologie používané u Hasičského záchranného sboru.
Communicatiom and information systems used in case of extreme events in region of South Bohemia
Keywords: komunikace; technologie; integrovaný záchranný systém; komunikační systém; informační systém; hasičský záchranný sbor.; communication; information technology; integrated rescue system; communication system; information system; fire brigade