Spolupráce mateřské školy s rodinou - Šebková, Nikol (Jihočeská univerzita, 2015)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá tematikou spolupráce mateřské školy s rodinou, kdy se nejprve věnuje jednotlivým aktérům výchovy a vzdělávání dítěte, a to prvotně rodině a poté škole. Dále jsou uvedeny dokumenty pro předškolní vzdělávání, ve kterých je spolupráce zakotvena. Cíleně byly vybrány tři alternativní programy, které staví na kooperaci s rodinou. Jako základ pro efektivní spolupráci se jeví dobrá komunikace mezi rodiči a pedagogy, proto je poslední kapitola věnována právě komunikaci a s ní souvisejícím formám spolupráce. Výzkumná část je zaměřena na konkrétní mateřskou školu, kdy cílem je zjistit, v jaké míře spolupracuje škola s rodinou.
Kindergarten in cooperation with parents
Keywords: mateřská škola; rodina; spolupráce; komunikace; předškolní vzdělávání; dokumenty pro předškolní vzdělávání; kindergarten; family; cooperation; communication; pre-school education; documents for pre-school education