Péče o děti s dyslexií na základní škole - Šrámková, Marie (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce se zabývá tématem specifických poruch učení, zvláště však jejich symptomy a příčinami. Dále jsem věnovala pozornost problematice výskytu specifických poruch učení a různými přístupy k dětem se specifickou poruchou učení. Poruchy učení je termín označující heterogenní skupinu obtíží, které se projevují při osvojování a užívání řeči, čtení, psaní, naslouchání a matematiky. Tyto obtíže mají individuální charakter a vznikají na podkladě dysfunkcí centrální nervové soustavy. Hlavní pozornost jsem však věnovala dyslexii, kterou jsem definovala. Těžiště práce je však věnováno péči o děti s dyslexií na základní škole, zvláště však na užití slovního hodnocení a individuálního vzdělávacího plánu.
Caring for children with dyslexia in elementary school
Keywords: Specifické poruchy učení; příčiny a projevy specifických poruch učení; dyslexie; příčiny dyslexie; integrace; slovní hodnocení; individuální vzdělávací program; Learning disability; causes and manifestations of learning disabilities; dyslexia; causes of dyslexia; integration; word`s assesment; Individualized Education Program.