"Strange Tales From a Strange Time": Hunter S. Thompson (1937-2005) a jeho reflexe americké společnosti mezi 50. a 90. lety - Remeš, Jakub (Jihočeská univerzita, 2023)
Předkládaná diplomová práce se zabývá zatím neprozkoumanou částí práce zvláštní osobnosti amerického žurnalismu, Huntera S. Thompsona. Jako primární zdroj jsou použity čtyři sbírky jeho článků nazvané Gonzo Papers. Záměrem práce je podat obraz Spojených Států tak, jak je Thompson zachytil v jeho článcích od konce 50. let až do začátku 90. let, a poukázat na spojitost mezi americkou kulturou a politikou v druhé polovině 20. století.
"Strange Tales From a Strange Time": Hunter S. Thompson (1937-2005) and His Reflection of American Society Between 1950s and early 1990s
"Strange Tales From a Strange Time": Hunter S. Thompson (1937-2005) and His Reflection of American Society Between 1950s and early 1990s
Keywords: Hunter S. Thompson; Nový žurnalismus; gonzo; šedesátá léta; sedmdesátá léta; osmdesátá léta; devadesátá léta; Hunter S. Thompson; New Journalism; gonzo; 1960s; 1970s; 1980s; 1990s