Postavení obcí v rámci systému veřejné správy v Rakousku - Staňková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce je představit systém organizace veřejné správy v Rakouské republice. Práce se posléze soustředí na postavení obcí v systému veřejné správy v Rakousku, na práva, pozici a roli nejnižších územně administrativních jednotek v rakouském správním systému. Součástí bakalářské je případová studie města Gmünd, resp. sociologický výzkum s představiteli místní správy a samosprávy.
The position of municipalities in the frame of the public administration in the Republic of Austria
Keywords: veřejná správa; Rakouská republika; územní samospráva; rakouské obce; orgány rakouských obcí.; public administration; the Republic of Austria; local government; Austrian municipality; Austrian municipal bodies.