Jižní Čechy turistické. Klub československých turistů v meziválečném období. Činnost Klubu československých turistů ve Volyni - Schimová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá vývojem turistiky v meziválečném období. Diplomová práce je rozdělena celkem do tří částí. V první části je představen historický rozvoj turistiky, vývoj pojmů turistika, turista a cestovní ruch a jejich definování ve slovnících. Druhá část práce se zaměřuje na Klub českých (československých) turistů. Popisuje historický vznik Klubu a jeho rozvoj v meziválečném období. Z celkového objemu činnosti Klubu jsou vyzdvihnuty základní akce a to budování a správa chat, nocleháren a rozhleden. Dále pak značení a výstavba turistických chat. V poslední části je v práci ukázána práce jednoho z odborů Klubu československých turistů, odboru ve Volyni. Na tomto odboru je ukázáno, jak klub fungoval a jaký rozsah činnosti měl.
South Bohemia for tourists. Club of Czechoslovakia tourist in the interwar period. The Activity of Club of Czechoslovakia tourist in Volyně.
Keywords: Turistika; Klub československých turistů; Volyně; 1918 - 1938; Tourism; Club of Czechoslovak Tourists; Volyně; 1918 - 1938