Možnosti aplikace sociální práce pri vymáhání pohledávky na nájmu bytu. - Arenberger, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. První část se zabývá teoretickými pohledy souvisejícími s vymáháním pohledávek z nájmu bytu. Poukazuje na souvislost s chudobou jako hlavním spouštěčem rozšíření neplacení nájmu a služeb spojených s užíváním bytu. Dále je zaměřena na vymezení možností pomoci státu prostřednictvím nástrojů sociální politiky, zejména dávek státní sociální podpory a hmotné nouze, dále platné legislativy týkající se bytové politiky a ochrany bydlení.Druhá část se zabývá průzkumem, který ukazuje, jak daná problematika skutečně probíhá v praxi.
Application Possibilities of Social Work in a Recovery Debt in a Rent.
Keywords: bytová politika státu; právní podpora; přístup orientovaný na úkol; sociální dávky; vymáhání pohledávek; legal aid; welfare benefits; state housing policy; recovery