Vývoj a evaluace počítačové aplikace na poznávání přírodnin - Pechar, Luboš (Jihočeská univerzita, 2019)
V rámci práce byl proveden průzkum dostupných e-learningových aplikací pro výuku a testování znalostí přírodnin. Byly identifikovány problémy a limity současných výukových aplikací. Na základě tohoto průzkumu byl navržen unikátní nástroj pro vytváření testů vhodných k samostudiu i pro testování znalostí žáků a studentů v rámci výuky. Výstupem práce je nová aplikace Poznávačka. Nová aplikace umožňuje pedagogům vytvářet seznamy přírodnin, které zpřístupní studentům jako studijní materiál.
Development and evaluation of computer application for teaching and determination of natural species
Keywords: e-learning; webová aplikace; biologický systém; učení; přírodnina; determinace; zkoušení; samostudium; E-learning; web application; system of natural species; learning; natural species; determination; testing; self-learning