Pojistný podvod v souvislosti s dopravní nehodou - Turek, Luboš (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce je podat co nejširší přehled o pojistných podvodech páchaných v souvislosti s dopravními nehodami, o praktikách podvodníků, o způsobech a metodách odhalování pojistných podvodů ze strany pojišťoven a policie, dále je práce zaměřena na prevenci v boji proti pojistným podvodům a zahrnuje poznatky i zkušenosti v boji proti pachatelům této trestné činnosti
Insurance fraud in context of traffic accident