Znalosti přírodnin u žáků 1. stupně ZŠ ve vztahu k obsahu učebnic nakladatelství Alter - Spurná, Anna (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá zkoumáním znalostí přírodnin u žáků na 1. stupni ZŠ. Znalosti byly zjišťovány u žáků na 1. stupních základních škol formou didaktických testů. Součástí této práce je také analýza učebnic nakladatelství Alter, z hlediska využití rostlinných a živočišných taxonů v jednotlivých tematických celcích. Závěry práce slouží k vytvoření představ o tom, jak žáci dané učivo na 1. stupni ZŠ ovládají, a také jak je popsáno v učebnicích nakladatelství Alter. ?Diplomová práce byla řešena v rámci projektu GA JU č. 065/2010/S.? Vedoucí diplomové práce: Mgr. Jan Petr, Ph.D. Katedra biologie
Knowledge of Products of Nature of Primary School Pupils in Relation to the Content of Schoolbooks of the Alter Publishing House
Keywords: znalosti; přírodnina; Alter; Alter Publishing House; knowledge; products of nature