Témata přátelství a samoty ve vybraných literárních dílech pro děti a mládež a jejich uplatnění ve volnočasové výchově ke čtenářství - Syrovátková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se věnuje tématu přátelství a samoty ve vybraných literárních dílech pro děti a mládež a jejich uplatnění ve volnočasové výchově ke čtenářství. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část analyzuje literaturu pro děti a mládež (charakteristika, rysy, funkce a členění), definice přátelství a samoty. Následuje rozbor čtyř literárních děl a jejich možné uplatnění ve volnočasové výchově ke čtenářství. Praktická část obsahuje sadu pracovních listů z vybraného díla, s jejich následným ověřením v praxi včetně reflexe.
Topics of Friendship and Loneliness in Selected Literary Works for Children and Youth and their Application in Leisure Education for Reading
Keywords: literatura pro děti a mládež; samota; přátelství; čtenářské kluby; výchova ke čtenářství; volnočasová výchova; pracovní listy; rozbor děl; literature for children and young people; loneliness; friendship; reading clubs; education for reading; leisure education; worksheets; analysis of works