Životní styl studentů JU - Sobolčik, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou životního stylu studentů Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Cílem práce je zmapovat životní styl studentů JU a zaměřit se na jednotlivé aspekty životního stylu jako je výživa, pohybová aktivita a návykové látky. Bakalářská práce je tvořena z teoretické a empirické části. V teoretické části jsou popsány výše uvedené aspekty. Pro výzkumné šetření jsem zvolil kvantitativní strategii s metodou dotazování. Dotazník je složen z 21 uzavřených otázek. Sledovaný vzorek představují studenti prezenční formy studia z vybraných fakult - Ekonomická fakulta, Fakulta rybářství a ochrany vod, Filozofická fakulta a Pedagogická fakulta. Ze stanovených hypotéz bylo zjištěno, že studenti Pedagogické fakulty JU vedou zdravější životní styl, než studenti Ekonomické fakulty JU. Bylo verifikováno, že studenti Filozofické fakulty JU věnují více času učení, než studenti z Fakulty rybářství a ochrany vod. Bakalářská práce by mohla být přínosem při edukaci čtenáře o životním stylu a s ním spojených rizik. Mohla by motivovat k vedení zdravějšího životního stylu. Výsledky šetření mohou posloužit k porovnání s jinou výzkumnou prací zaměřenou na podobné téma.
Lifestyle of students of University of South Bohemia
Keywords: životní styl; výživa; pohybová aktivita; návykové látky; lifestyle; nutrition; physical activity; addictive substances