Romeo a Julie. Kontext a inspirace. - Pfeiferová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu Shakespearovy tragédie Romeo a Julie. Především se jedná o zaměření se na jevy, které Shakespeara ovlivnily, tedy především na jeho dobu, vzdělání a umělecké práce jiných autorů.
Romeo and Juliet. Context and inspiration.
Keywords: William Shakespeare; drama; Romeo a Julie; inspirace; legenda.; William Shakespeare; drama; Romeo and Juliet; inspiration; legend.