Dopady mezinárodního terorismu na sektor cestovního ruchu - Beranová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2018)
Hlavním cílem této práce je analýza dopadů teroristických útoků na sektor cestovního ruchu, zejména z finančního hlediska. Po útoku může být země negativně ovlivněna a může to znamenat pokles příjezdů nebo HDP, může dojít k poklesu příspěvku sektoru cestovního ruchu k HDP, příjmu z tohoto sektoru nebo k poklesu zaměstnanosti v odvětví cestovního ruchu. Tyto negativní účinky jsou zkoumány u vybraných zemí jako Spojené státy, Španělsko a Francie.
The impact of international terrorism on the tourism sector
Keywords: terorismus; cestovní ruch; podíl cestovního ruchu na HDP; příjmy; zaměstnanost; terrorism; tourism; tourism contribution to GDP; revenues; employment