Analýza výrobního procesu podniku - Nekolová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
V teoretické části jsou popsány výrobní proces, členění a řízení výroby, řízení jakosti ve výrobě a logistické a finanční řízení podniku. To bylo vzato jako základ pro praktickou část práce, kde je popsáno fungování podniku, popis fungování výrobního procesu a jeho řízení, včetně důležitosti kvality a logistiky ve výrobním procesu. Byly navrženy možnosti zlepšení ve výrobním procesu a finanční úspory v oblasti skladování a dopravy materiálu. Nakonec byl popsán ekonomický stav podniku.
Analysis of the production process of company
Keywords: výroba; výrobní proces; plánování výroby; řízení výroby; štíhlá výroba; organizační struktura; týmová práce; logistika; systém JIT; systém Kanban; production; production proces; production planning; production management; lean manufakturing; organizational structure; teamwork; logistics; system JIT; system Kanban