Josef Brentner: Offertoria solenniora, Praha 1717,sbírka duchovních skladeb, edice, studie - Čapková, Jana (Jihočeská univerzita, 2006)
Tématem této diplomové práce je dílo českého hudebního skladatele 18. století J. J. I. Brentnera, rozbor jedné z jeho dochovaných sbírek - Offertoria Solenniora - včetně kompletního přepisu této tvorby ze sólových partů do partitury a popis podmínek a prostředí barokní doby, ve které toto dílo vzniklo.
Josef Brentner: Offertoria solenniora,Prague 1717, a collection of spiritual compositions, edition, studies