Zjištění výskytu obezity a rozbor stravovacích návyků u studentů PF JU v Českých Budějovicích\\ - Chval, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2006)
Tato práce zjišťuje výskyt obezity v souboru studentů, kteří studují na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějoviccích. Průzkumu se celkem zúčastnilo 200 studentů, 100 mužů a 100 žen, ve věku 20-25 let. Průřezové šetření probíhalo v měsících duben a květen 2005 v Českých Budějovicích. Ke zjištění obezity byly použity dvě metody. Metodou bioelektrické impedance (BIA) bylo měřeno množství tělesného tuku (v %). Za tímto účelem byl použit přístroj OMRON BF 300. Druhou metodou k vyhodnocení podílu obézních byl podle vzorce na základě výšky a váhy vypočítán Body mass index (BMI). Dále byl sestaven dotazník, ve kterém byly zjišťovány návyky v oblasti výživy a pohybové aktivity. Výsledky byly statisticky zpracovány, porovnány se srovnávacími hodnotami a jsou předkládány v tabulkách a grafech.\\
Findings occurrence obesity and analysis commissaryman custom near students PE in České Budějovice\\
Keywords: Životní styl; výživa; složky výživy; zdravá strava; nadváha; obezita; pohybová aktivita. \\; Life style; nourishment; nourishment components; healthy diet; overweight; obesity; physical aktivity.\\