Azylová pomoc jako záchranná sociální síť. - Křížová, Monika (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce je podat co nejširší přehled o způsobech a metodách práce v azylovém domě (zaměřeno na azylový dům pro matku a dítě), seznámit s vnitřními pravidly, se službami, které jsou uživatelkám sociální služby k dispozici, popsat sociální vrstvy potencionálních klientek a jejich dětí, obeznámit s nejčastějšími důvody pobytu v azylovém zařízení.
Asylum support as a social life net.
Keywords: azylový dům; sociální služba; matka - samoživitelka; domácí násilí