Disponibilní peněžní prostředky podniku a jejich zhodnocení při obchodování na akciových trzích - Klíma, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním tématem této práce použití volných peněžních prostředků podniku ke zhodnocení na akciových trzích za použití metod technické analýzy. V literární části jsem popsal finanční trhy a jejich fungování, akcie a jejich druhy, charakteristiku akciové společnosti. V neposlední řadě jsem se věnoval analýze časových řad, technické analýze a jejím metodám. V praktické části jsem aplikoval nabyté poznatky o technické analýze, vybral dvě metody a využil je k nákupu akcií tří společností pomocí fiktivního podniku. Začal jsem analýzou cenového vývoje, rizika a vzájemné závislosti. Poté jsem provedl pomocí dvou vybraných metod celkem šest investic. Následně jsem provedl vyhodnocení investic a na základě výsledků porovnal a zhodnotil obě metody. Na úplný závěr jsem dle získaných informací a zkušeností napsal doporučení nejen pro mou osobu do budoucna, ale i pro další začínající investory.
Free cash assets of the company and their evaluation in trading on stock markets
Keywords: burza; akcie; Bollingerovy pásy; MACD; stock exchange; stock; Bollinger bands; MACD