Okrajový efekt lesa a jeho ekologické funkce - Ježek, Mojmír (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce je psána formou grantové žádosti o financování projektu, který se zabývá teplotně-vlhkostním porovnáním přirozeného okraje lesa s otevřenou porostní stěnou a rizikem napadení otevřeného porostu lýkožroutem smrkovým s ohledem na orientaci vůči světovým stranám.
Forest edge effect and its ecological functions.
Keywords: okrajový efekt; les; okraj lesa; edge effect; forest; forest edge