Antropogenní stanoviště z hlediska ekologie a ochrany bezobratlých živočichů - Tropek, Robert (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se zabývá společenstvy bezobratlých živočichů a částečně i vyšších rostlin kolonizujících různé typy antropogenní stanovišť. Odhaluje ochranářský význam těchto míst a zaměřuje se na ekologické nároky celých společenstev i jednotlivých druhů a tyto poznatky dále zobecňuje pro použití při obnově těchto stanovišť.
Ecology and conservation of invertebrates at anthropogenic sites
Keywords: postindustriální stanoviště; beozobratlí živočichové; rostliny; biodiverzita; ekologie obnovy; postindustrial sites; invertebrates; plants; biodiversity; restoration ecology