Užívání časů minulých na území Mexika (srovnávací studie) - Pivková, Dominika (Jihočeská univerzita, 2019)
Uvedená bakalářská práce se zabývá popisem a srovnáním slovesných časů minulých na území Mexika a Španělska. Práce se skládá ze dvou částí. První část je teoretická, která je rozdělena do celkem pěti kapitol. První kapitola je věnována popisu a funkci slovesa. V druhé kapitole je objasněna problematika názvosloví slovesných časů. Další kapitoly jsou zaměřeny na užití slovesných časů minulých a jejich problematiku. Teoretická část je uzavřena kapitolou o historii a vývoji španělského jazyka na území Španělska a Mexika. Praktická část je postavena na korpusové analýze, ve které je zkoumán výskyt slovesných časů minulých vnalezených textech. Je rozdělena do celkem třech kapitol, ve kterých jsou popsány použité korpusy a výsledky analýzy.
Use of past tenses in Mexico (comparative study)
Keywords: Slovesné časy minulé; Mexiko; Španělsko; korpusová analýza; Past verb tenses; Mexico; Spain; corpus analysis