Hesla zadávána hackery při pokusu o průnik do systému - Svatoš, Martin (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem bakalářské práce je zpracovat problematiku hackerů, kteří se snaží o průnik do systému Joomla v Bobříka informatiky. Byly vyvinuty tři různé moduly, první z nich slouží pro uživatelské prostředí, další pro administrátorské prostředí a poslední pro čištění databáze. Dále vznikla tabulka, která slouží pro záznam všech nepodařených pokusů hackerů, kde jsou uchovávaná jejich hesla a jména. Zjištěná data poukazují na hackery využívající software, jenž mají v seznamu určitá slova (převážně v anglickém jazyce) a ty následně zadávají do přihlašovacích formulářů Bobříka informatiky. Typicky nejpoužívanější kombinací hesla a jména, je "admin" a na druhém místě je jméno "admin" s heslem "123456".
Passwords used by hackers when trying to break into computer system
Keywords: PHP; Joomla; SQL; hacker; šifrování; dešifrování; hesla; útoky hrubou silou; slovníkový útok; PHP; Joomla; SQL; hacker; encrypt; decrypt; passwords; brute-force attacks; vocabulary attack