Vývoj mobilní aplikace pro pohybové aktivity pro OS Android - Veselý, František (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem práce je vytvoření mobilní aplikace pro pohybové aktivity, která bude využívat senzory vestavené ve většině mobilních telefonů. Aplikace pro určité pohybové aktivity využívá akcelerometr a pro určité aktivity senzor přiblížení. Jedná se o kliky, shyby, dřepy a sed-lehy. Zároveň aplikace umí vykreslit postupy v každé pohybové aktivitě. Nakonec je aplikace uveřejněna a volně k dispozici v internetovém obchodě Google Play. Teoretická část se věnuje operačnímu systému Android, popisu Android Studia a jazyku Java. Praktická část práce obsahuje popis vývoje aplikace, popisu vytvoření uživatelského rozhraní a následně propojení s logikou aplikace. Následně obsahuje popis práce s daty, propojení se senzory, průběh publikace aplikace a shrnutí uživatelských recenzí.
Development of a mobile application for fitness activities for the Android OS
Keywords: Android; aplikace; fitness; vývoj; pohybové senzory; java; Android Studio; dřepy; shyby; kliky; sed-lehy; Google Play; Android; application; fitness; development; motion sensors; java; Android Studio; squats; pull ups; push ups; sit ups; Google Play