Environmentální výchova jako součást etické výchovy - Houdková, Isabela (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá environmentální a etickou výchovou, jejich vývojem a místem v českých kurikulárních dokumentech. Zaměřuje se na vztah výchovy k péči o životní prostředí a výchovy etické, konkrétně pak na poměr faktografických údajů a etických hodnot v koncepci environmentální výchovy českého základního školství. Charakterizuje způsoby profesní přípravy pedagogických pracovníků v oblasti environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty, možnosti dalšího vzdělávání koordinátorů EVVO a zájem o tuto problematiku ze strany českých škol.
Environmental education as a part of ethics education
Keywords: environmentální výchova; vzdělávání a osvěta; ekologická výchova; etická výchova; koordinátor environmentální výchovy; legislativní a kurikulární dokumenty environmentálního vzdělávání v ČR; environmental education; education and awareness; ecological education; ethical education; environmental education coordinator; legislative and curriculum documents of environmental education in the Czech Republic