Potraviny s chráněným označením původu a s chráněným zeměpisným označením původem z krajů jihozápadní Francie. - Bártová, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se věnuje tématu Potraviny s chráněným označením původu a s chráněným zeměpisným označením, se zaměřením na oblast jihozápadní Francie. Práce je rozdělena do dvou částí. Pro přiblížení tématu bude nejprve představena historie a důvody zavedení systému označování potravin a současná legislativa. Dále budou uvedeny jednotlivé typy označení a popsán proces přidělování ochraných známek, dle příslušných fází. Druhá část se bude věnovat oblasti jihovýchodní Francie a chráněným potravinám, pocházejících právě z této oblasti. Autorka zde uvede přehled chráněných potravin dle jednotlivých regionů. Bakalářská práce obsahuje resumé ve francouzském jazyce a česko-francouzský glosář.
Protected designation of origin and protected geographical indication labelled foodstuffs made in southwest regions of France.