Projektová dokumentace rodinného domku v rozsahu pro vydání stavebního povolení. - Tůma, Martin (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato diplomová práce osvětluje základní problémy související s výstavbou domu. Hlavním cílem stanoveným pro tuto práci, bylo vypracovat projekt malého rodinného domku v dané lokalitě. Tento projekt musí zohledňovat požadavky na moderní bydlení mladé rodiny. Vzhled domu musí rovněž respektovat charakter venkovského okolí. Možnosti využití území v obci stanovuje územní plán. V průběhu zpracování této práce byly dodrženy veškeré regulativy územního plánu. Významným úkolem pro projektanta budov je návrh účelného uspořádání plně využívající vnitřní prostor budovy. Značné úsilí bylo věnováno vytvoření uceleného přehledu problematiky přípravy stavby. Výsledkem této práce tak není pouhý projekt jednoho rodinného domku. Oblast stavebního práva byla v České republice v roce 2007 zásadně upravena. V souvislosti s touto úpravou, poskytuje tato práce rovněž stručný přehled nového stavebního zákona.
A project documentation of a family detached house on a scale needed to issue the building licence.
Keywords: rodinný dům; stavební zákon; stavebnictví; územní plán; uspořádání budovy; detached house; building act; building industry; local plan; building layout