Vyhodnocení rekonstrukce a údržby nádrží v zemědělské krajině - Michalíková, Petra (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá problematikou nádrží v zemědělské krajině, v literárním přehledu konkrétně jejich historickým vývojem, funkcí, výstavbou, stavebním uspořádáním a technickým vybavením, údržbou, rekonstrukcí a revitalizací nádrží. V rámci vybraného zájmového území, povodí Hadačského potoka, obsahuje popis, aktuální stav jednotlivých nádrží, zhodnocení údržby a hlavní problémy s kterými se dané nádrže potýkají a následně jejich řešení.
The evaluation of reconstruction and maintenance of ponds in agricultural landscape
Keywords: Nádrž; rekonstrukce nádrží; údržba nádrží; Hadačský potok; Reservoir; reconstruction reservoirs; maintenance of reservoirs; Hadačský stream