Kaple sv. Anežky České v Čihovicích: Architektura, náboženské aktivity - Toman, Bohumil (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá výstavbou moderní kaple a její využití. V prvních dvou kapitolách je nastíněna historie a současnost obce Týn nad Vltavou a Čihovic místa, kde byla kaple zbudovaná. Zároveň je zmíněno propojení Čihovic s Římskokatolickou farností Týn nad Vltavou a uvedené důvody, které vedly k rozhodnutí vybudovat kapli právě v Čihovicích. V další části spíše teoretické, je popsána typologie církevních staveb, ar-chitektonická pravidla a interiér sakrálních staveb. Třetí tématická část se věnuje sa-motné výstavbě kaple sv. Anežky a také diskusi, která se vedla o tom, komu bude kaple zasvěcená. V krátkosti je také popsán průběh slavnostního svěcení kaple. V poslední části je výčet aktivit, které v kapli probíhají nebo budou probíhat.
The Chapel of St. Anežka Česká in Čihovice: Architecture and Religious activities
Keywords: Kostel; kaple; sv. Anežka; Týn nad Vltavou; Čihovice; farnost; architektura; stavba; prostředí; projekt; zeleň; interiér; oltář; ambon; kříž; světlo; Taizé; ČKA; bohoslužba.; Church; Chapel; St. Anežka Česká; Čihovice; parish; architecture; building; surroundings; project; green; interior; altar; ambo; crucifix; light; Taizé; ČKA; mass