Vliv srážko-odtokových událostí na koncentrace živin ve vodách - Stejskalová, Patricie (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je přiblížit problematiku změn koncentrací živin ve vodách při srážko-odtokových událostech. V rámci práce jsou určeny nejvíce problematické živiny tj. dusík a fosfor. Dále je zde popsán hydrologický cyklus. Větší pozornost je věnována atmosférických srážkám. Je zde charakterizován vznik srážko- odtokových událostí a také jsou zde popsány faktory, které ovlivňují změny koncentrací těchto živin při srážko-odtokových událostech. Další část práce tvoří kapitoly, ve kterých jsou popisovány koloběhy zmíněných živin a jejich formy výskytu ve vodách. V poslední části práce jsou uvedeny koncentrace živin a jejich změny při srážko-odtokových událostech.
Influence of rainfall drainage events on the concentration of nutrients in the waters
Keywords: Hydrologický cyklus; srážko-odtokové události; dusík; fosfor; koncentrace živin; Hydrological cycle; rainfall drainage events; nitrogen; phosphorus; nutrients concentration