Historie basketbalu v jižních Čechách - Čapková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá historií basketbalu v jižních Čechách od jeho vzniku do současnosti. Práce je rozdělena do čtyř hlavních kapitol. První kapitola je věnována přehledu poznatků. Druhá část popisuje historii basketbalu v jižních Čechách od počátku do roku 1945. Třetí část navazuje na předchozí a mapuje historii basketbalu v jižních Čechách od roku 1945 do roku 1989. Poslední kapitola také navazuje a zabývá se historií basketbalu v jižních Čechách po roce 1989 do současnosti.
The History of basketball in South Bohemia
Keywords: basketbal; sport; jižní Čechy; historie; oddíl; klub; město; basketball; sport; South Bohemia; history; club; city