Reakce německé školské politiky na Evropskou migrační krizi na příkladu čtyř spolkových zemí - Mužík Veřtátová, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce přibližuje čtenáři reakci školské politiky Spolkové republiky Německo na otázky migrace a školské integrace. Čtenář je seznámen s fungováním státního zřízení federativní republiky, systémem školství ve Spolkové republice Německo a s Evropskou migrační krizí. Obsah legislativních dokumentů z oblasti školství je přiblížen na výběru čtyř spolkových zemí, jmenovitě Bavorska, Braniborska, Saska a Severního Porýní-Vestfálska. V práci je přiblížen pohled těchto dokumentů na oblasti školní docházky žáků z řad migrantů, jejich školskou integraci a vliv odlišného náboženství na běžné předměty nabízené ve veřejném školství. Bakalářská práce je komplexním pohledem na problematiku německých školských legislativních dokumentů ve vztahu k Evropské migrační krizi.
The Response of German School Policy to the European Migration Crisis on the Example of Four Federated States.
Keywords: Spolková republika Německo; školská politika; Spolková země; Bavorsko; Braniborsko; Sasko; Severní Porýní-Vestfálsko; Evropská migrační krize; migrace; integrace; legislativní dokument; zákon.; Federal Republic of Germany; Education Policy; Federated State; Bavaria; Brandenburg; Saxony; North Rhine-Westphalia; European Migration Crisis; Migration; Integration; Legislative Document; Law.