Mezinárodní kamionová doprava z pohledu práva - Křesinová, Patricie (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce je analýza právní úpravy mezinárodní kamionové dopravy. V teoretické části je kladen důraz na srozumitelný výklad problematiky mezinárodní kamionové dopravy. O této problematice je pojednáno v odborné literatuře a příslušných právních předpisech. Zdrojem teoretické části je především zákon o silniční dopravě, různé úmluvy a dohody a literatura, která pojednává o mezinárodní kamionové dopravě. Druhá, praktická, část práce zahrnuje komparaci mezinárodní a vnitrostátní kamionové dopravy. V praktické části jsem dělala rozhovor s majitelem dopravní společnosti. Na základě rozhovoru jsem vytvořila vnitropodnikovou směrnici. Tato směrnice je o dodržování bezpečnostních přestávek, doby jízdy a doby odpočinku a ostatních povinností řidičů kamionu.
International truck transport in terms of rights
Keywords: kamionová doprava; legislativa; povinnosti; vnitropodniková směrnice; truck transport; legislation; duties; internal directive