Program obnovy vesnice Cítoliby (okr. Louny) - Petržilková, Martina (Jihočeská univerzita, 2008)
Předmětem diplomové práce je zhodnocení městyse Cítoliby a návrhů na zlepšení života v něm. Otázkou byly i finanční prostředky, které by Cítoliby mohly v rámci svého rozvoje získat. Práce je zaměřena na Program obnovy venkova, ze kterého by mohly být financovány 2 navržené investiční akce. V současnosti je rozvoj obcí velmi důležitý, hlavním důvodem je atraktivnost pro stávající obyvatele a pro ty, kteří by se do obce mohli nastěhovat. Bylo využito dotazníkové šetření pro získání informací od obyvatel Cítolib, na jejichž základě byly navrhnuty opatření tak, aby se lidem v obci dobře žilo. Návrh investic byl rozložen do 3 let, byly zajištěny i zdroje financování.
The programme of renewal of the village Cítoliby
Keywords: městys; vesnice; venkov; investiční akce; market-town; village; country; investment action