Hodnocení veřejných zakázek - Mikyška, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zadávání zakázek ve veřejném sektoru. Teoretická část se zabývá popisem vícekriteriálního hodnocení variant a dále pak metodou stanovení vah a výběru kompromisní varianty. V praktické části je pozornost věnována jednak popisu současné situace zadávání veřejných zakázek se zaměřením na stavební sektor, ale především aplikování teorie vícekriteriálního hodnocení na konkrétní případy veřejných zakázek. Na závěr je uvedeno porovnání výsledků této teorie se skutečným výsledkem výběrového řízení
Public contract awarding
Keywords: veřejná zakázka; vícekriteriální hodnocení; váha; kriteriální matice; rozhodovací proces; kompromisní varianta; stavebnictví; public contract; multicriterial decision making; criterial matrix; decidive process; compromise variant; civil engineering