Tvorba internetových aplikací v XHTML 2.0, XForms a XHTML Print - Zluky, Adam (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této bakalářské práce je vytvoření uživatelské příručky v jazycích XHMTL 2.0, XForms a XHTML Print. Jelikož jazyku XHTML 2.0 v minulosti předcházelo několik jiných značkovacích jazyků, v úvodu práce se budu věnovat jim, jejich využití, nedostatkům a výhodám. V další části, bych se věnoval samotnému stavu pracovního návrhu jazyka XHTML 2.0, jeho syntaxi a podpoře v internetových prohlížečích Internet Explorer 7, FireFox 2.0 a Opera 9.0. Jazyku XForms, jakožto náhradě HTML formulářových prvků, a XHTML Print, zaměřenému na tiskový výstup budou věnovány další samostatné kapitoly.
Language XHTML 2.0, XForms and XHTML Print technologies to web pages creation
Keywords: XHTML 2.0; XForms; XHTML-Print; Internet Explorer; FireFox; Opera; XHTML 2.0; XForms; XHTML-Print; Internet Explorer; FireFox; Opera