Vliv úrovně tělesné zdatnosti na kvalitu zdravého životního stylu - Kouba, Marek (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce nám přibližuje životní styl dětí současné generace, jejich zájmy, volnočasové aktivity a tělesnou úroveň. Popisuje životní styl dětí se sportovní průpravou na specializovaných školách se zaměřením na pohybové aktivity a porovnává s životním stylem na standardních základních školách bez zaměření. Cílem práce je popsat jaký vliv mají sportovní aktivity na zdraví a zdravý životní styl u dětí na základních školách. Ukazuje, jakým způsobem lze vhodnou výchovou a pohybovou aktivitou přispět k aktivnímu přístupu k životu a životním stylu. Praktická část práce porovnává úroveň tělesné zdatnosti trénovaných dětí ve srovnání s dětmi bez aktivní pohybové aktivity. Porovnává u těchto dvou skupin dětí naměřené hodnoty BMI a výsledky další determinantů ovlivňujících celkový zdravotní stav a životní styl.
Influence of the Level of Physical Atleticism on the Quality of Healthy Lifestyle
Keywords: tělesná zdatnost; zdravý životní styl; sportovní aktivity; BMI.; physical fitness; healthy lifestyle; sports activities; BMI.