Komenského škola ve Vídni od historie do současnosti se zvláštním zaměřením na problémy dvojjazyčné výuky - Gregová, Alice (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se zabývá historií a současností Školského spolku ‚Komenský' ve Vídni. Činností spolku ‚Komenský' je provozovat dvojjazyčné vzdělávací instituce, počínaje bilingvní mateřskou školkou, navazujíce čtyřletou školou obecnou a přes čtyřletou školu sekundární pokračujíce v případě zájmu čtyřletým gymnáziem, zakončeným maturitou. Diplomová práce se věnuje také žákům sekundární školy, kteří mají různou úroveň němčiny. Hlavním bodem diplomové práce je popis vyučovacích hodin, se zaměřením na dvojjazyčné jazykové hodiny a výuku v týmu dvou vyučujících.
The school ''Komensky“ in Vienna from the past to the present with a special consideration of problems of bilingual education
Keywords: Komenský spolek ve Vídni; dvojjazyčná výuka; Team-Teaching