Systém řízení a konkurenceschopnost malého podniku - Karfíková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce je zaměřena na systém řízení a konkurenceschopnost vybraného malého podniku se sídlem v krajském městě Jihočeského kraje. Cílem bakalářské práce je zhodnocení systému řízení a analýza konkurence vybraného malého podniku. Návrh na zlepšení současné situace z hlediska konkurenceschopnosti podniku. Systém řízení je v podniku již zaběhnutý, plně využíván a dodržován všemi pracovníky podniku. Silnou stránkou a konkurenční výhodou podniku je kvalita dodávaných služeb a rychlost zpracování. Jako nejslabší oblast se jeví marketing a reklama. V práci jsou uvedeny návrhy, jak tyto oblasti posílit. V současné době sledovaný podnik udržuje stabilní pozici na trhu.
The management system and competitiveness of a small business
Keywords: systém řízení; konkurenceschopnost; analýza vnitřního a vnějšího prostředí; management system; competitiveness; analysis of indoor and outdoor space