Ekonomika výroby obilovin v České republice - Kaboňová, Simona (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se zabývá hodnocením ekonomiky výroby obilovin v České republice se zaměřením na význam zemědělství a objasnění zásahů státu do trhu s obilovinami. Důraz byl kladen na výsledek hospodaření v jednotlivých výrobních oblastech. Na základě zjištěných údajů, byl sestaven návrh na regulační opatření státu, kterými by bylo možné řešit problém s pěstováním obilovin v zemědělských podnicích.
The economics of the production of cereals in the Czech Republic
Keywords: nákladovost; tržnost; rentabilita; cena; nabídka; cost; marketability; profitability; price; offer