Hodnocení provozu ubytovacího zařízení wellnessového typu ve vztahu k udržitelnému rekreačnímu využití okolní krajiny - Hejda, Milan (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce měla za cíl srovnání hotelu wellnessového typu s ostatními druhy ubytovacích zařízení z hlediska míry zátěže na okolní krajinu a životní prostředí. Důvodem k vypracování této práce byla dynamicky se rozvíjející forma ubytovacího zařízení wellnessového typu s rekreačním využitím okolní krajiny. Společným kritériem pro hodnocení jednotlivých zařízení bylo množství vyprodukovaného odpadu, přepočtené na lůžkoden. Individuálním kritériem hodnocení hotelu wellnessového typu (Resort Svaté Kateřiny) byla dotazníková akce, která hodnotila pozitivní a negativní postoje klientu Resortu Svaté Kateřiny bezprostředně po skončení jejich pobytu v hotelu.
The impact assessment of a welness-service hotel in relation to the sustainable recreational utilization of the surrounding countryside
Keywords: odpadové hospodářství; wellness ubytování; komunální odpad; biodiverzita; trvale udržitelný rozvoj; waste management; wellness accommodation; communal waste; biodiversity; sustainable development