Srpkovitá anémie. - Říhová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá srpkovitou anémií. Popisuje historii choroby, patofyziologii, laboratorní diagnostiku, klinické příznaky, diferenciální diagnózu, kvalitu života pacientů a léčbu srpkovité anémie.
Sickle cell anemia.