Kulturně-historický potenciál rozvoje cestovního ruchu na Telčsku - Ripperová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Předmětem diplomové práce je analýza kulturně - historických podmínek rozvoje cestovního ruchu na Telčsku. Charakterizovány jsou hlavní atraktivity regionu i sekundární předpoklady realizace cestovního ruchu. Na základě provedeného dotazníkového výzkumu poptávky a formulované SWOT analýzy jsou navrženy opatření k rozvoji kulturního cestovního ruchu.
Cultural and historical tourism potential in region of Telč
Keywords: Cestovní ruch; potenciál cestovního ruchu; Telč; UNESCO; kulturní dědictví; historické památky; regionální rozvoj; produkt cestovního ruchu; Tourism; tourism potential; Telč; cultural heritage; historical monuments; regional development; tourism product