Vybrané problémy ochrany spotřebitele - Šteflíčková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem diplomové práce je provedení výzkumu na zjištění povědomí respondentů o jejich právech v oblasti ochrany spotřebitele v oblasti stravovacích služeb. Práce vznikne ve spolupráci s SOS - Sdružením obrany spotřebitelů, o.s. Se Sdružením obrany spotřebitelů, o.s. budou konzultovány případné nejasnosti, problémy, ale i výsledky a návrhy řešení dané problematiky. Dalším úkolem je odhalit kritické oblasti, které svou povahou přinášejí zákazníkům největší potíže. Hlavním podkladem pro zpracování a vyhodnocování dat byly vyplněné dotazníky. Na tyto dotazníky odpovídali náhodně vybraní respondenti ve Středočeském kraji.
Chosen problems of consumer protection
Keywords: spotrebitel; ochrana spotrebitele; prava a povinnosti spotrebitele; ochrana spotrebitele v Ceske republice; marketingovy vyzkum; objednavka; jidelni listek; hygienicke pozadavky; cenove skupiny; smluvni ceny; spropitne; junktimace; reklamace; consumer; consumer protection; rights and obligations of consumers; consumer protection in the Czech Republic; marketing research; ordering; menu and hygiene requirements; price category and contract prices; tips; junktimace; complaints