Analýza využití dotací z Programu rozvoje venkova pro zlepšení tržních příležitostí (ekofarmy Jihočeský kraj) - Šiková, Vladimíra (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá zhodnocením zapojení ekofarem v Jihočeském kraji do Programu rozvoje venkova se zaměřením na osy I ? Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství, potravinářství a lesnictví a III ? Zkvalitnění života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova. Literární rešerše dává základní přehled o Společné zemědělské politice, ekologickém zemědělství a možnostech získání dotace z fondů Evropské unie. V úvodu praktické části jsou prezentovány základní statistické údaje o stavu ekologického zemědělství v Jihočeském kraji. Další kapitola se zaměřuje na využívání dotačních titulů v rámci ekologického zemědělství a kontrolu schválených projektů. V závěru jsou vybrané úspěšné projekty blíže představeny.
Analysis of the use of subsidies from the Rural Development Programme for the improvement of market opporunities (eco-farms South Bohemian Region)
Keywords: Program rozvoje venkova; ekologické zemědělství; dotace; Jihočeský kraj; Rural Development Programme; organic farms; subsidies; South Bohemian Region