Zdravá strava v mateřské škole - Maroušková, Iva (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá racionální výživou a výživou jako takovou a jejím významem pro zdraví dětí. Teoretická část vymezuje pojmy vztahující se ke stravě a stravovacím návykům. Praktická část obsahuje výsledky kvantitativního výzkumu. Bylo zvoleno dotazníkové šetření a respondenti byli rodiče a učitelé z mateřských škol. Cílem práce bylo zjistit, zda se děti v předškolním věku stravují racionálně, zda se nad složením stravy zamýšlí rodiče i učitelky mateřských škol, zjistit úroveň stravovacích návyků dětí a jaké stravovací návyky považují rodiče za důležité.
Healthy eating in kindergarten
Keywords: racionální výživa; alternativní výživa; složení stavy; biopotraviny; stravovací návyky; rational nutrition; alternative nutrition; diet composition; organic food; eating habits