Babybox! Alternativa pro matky v nouzi - Čiháková, Jindřiška (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se blíže zabývá babyboxy, jednou z možností pomoci matkám v nouzi. Teoretická část práce je věnována osobnosti matky, jež se dítěte vzdává. Dále právními normami, které upravují fungování schránek. Stručně také popisuje možnosti pomoci matkám v nouzi ze strany sociálních pracovníků, především se zaměřením na sociální dávky a možnosti dočasného ubytování. Práce také poukazuje na jiné možnosti pomoci matkám, které se ocitnou v nouzi. Praktická část porovnává názory odborné a laické veřejnosti na problematiku babyboxů, a to především na jejich zřízování na území Plzeňského kraje.
Babybox! The Alternative for the Mothers in an Emergency
Keywords: Babybox; matka; rodiče; novorozené dítě; Hess; trestný čin; adopce.; A babybox; a mother; the parents; a newborn child; Hess; a criminal offence; the adoption.