Zjištění konzumace výživových doplňků u sportující veřejnosti - Perník, TOMÁŠ (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce bylo zjistit konzumaci výživových doplňků u sportující veřejnosti. Pro zpracování byly využity metody obsahové analýzy, syntézy a metoda dotazování. Metodou obsahové analýzy byla prostudována dostupná literatura a internetové zdroje, zaměřené na problematiku výživových doplňků a pojmů s tím spojených. Metodou obsahové syntézy byla zpracována literární rešerše, kde došlo k rozdělení a popsání podpůrných prostředků a legislativy s nimi spojené. Dále byl vytvořen dotazník, díky němuž bylo možné získat potřebná data od sportující veřejnosti. V dubnu 2014 bylo provedeno elektronické dotazníkové šetření- sběr dat. Dotazník byl zveřejněn prostřednictvím stránky docs.google.com a byl vložen na sociální síť Facebook. Po téměř 2 týdnech se získalo 105 dotazníků, z nichž bylo pro vyhodnocení použito všech 105. Zjistili jsme, že nejvíce jsou využívány doplňky sportovní výživy pro urychlení regenerace a poté doplňky pro kloubní výživu.
Finding of consuming nutritional supplements for sporting public
Keywords: výživové doplňky; doplněk stravy; Legislativa; dotazník; hypotézy; sportující veřejnost; nutritional supplements; dietary supplement; Legislation; questionnaire; hypotheses; sporting public