Reprodukční systémy a ekologické nároky čeledi Rallidae - Vrána, Jakub (Jihočeská univerzita, 2012)
Korelace mezi ekologickými faktory a reprodukčními systémy Rallidae byla analyzována. Testovanými faktory byly: Socialita, nelétavost, pohlavní dimorfismus ve zbarvení, pohlavní dimorfismus ve hmotnosti, výskyt v semiakvatických a akvatických biotopech a výskyt v terestrických biotopech. Data byla získáná z odborných článků a knih.
Mating systems and ecological correlates in family Rallidae
Keywords: Reprodukční systémy; polygamie; polyandrie; polygynandrie; polygynie; socialita; nelétavost; pohlavní dimorfismus; biotopové nároky; Mating system; polyandry; polygyny; polygynandry; polygamy; sociality; flightless; sexual dimorphism; biotopes