Fairtradová bavlna na českém trhu - Fučíková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2019)
Teoretická část se zabývá vysvětlením systému fair trade, pěstováním a produkcí organické a fairtradové bavlny. Dále jsou zde popsány standardy pro organizace malých pěstitelů fair trade bavlny a fair trade textilní standard. Také jsou zde prezentováni někteří čeští výrobci organické bavlny. Praktická část obsahuje výsledky dotazníkového šetření, které ukazují postoje spotřebitelů k fairtradové a k organické bavlně. Dále je zde analyzována nabídka fairtradové a organické bavlny ve vybraných obchodních řetězcích a navržena doporučení.
Fair trade cotton on the czech market
Keywords: fair trade; bavlna; organická bavlna; pěstování; standardy; producenti fairtradové bavlny; fair trade; cotton; organic cotton; cultivate; standards; producers of fair trade cotton